O škole Učitelia Triedy Predmety Kontakt Mapa

  • Technická olympiáda

    Dňa 23.11.2023 sa na našej škole uskutočnila Technická olympiáda pre žiakov ZŠ

  • Deň otvorených dverí

    16.11.2023

    Srdečne Vás pozývame na Deň otvorených dverí - 16.11.2023 v čase od 8.00 hod. do 14.00 hod.

  • „Kulty a sekty“

    Žiaci 2. a 3. ročníka si mali možnosť v rámci prevencie pred patologickými javmi vypočuť veľmi zaujímavú prednášku na tému „Kulty a sekty“. Prednášku s následnou besedou sme absolvovali v priestoroch Regionálneho osvetového strediska v Nových Zámkoch pod vedením lektorky  Mgr. Jarmily Šmončičovej, s možnosťou prezrieť si aktuálnu výstavu fotografií. Tešíme sa na ďalšie aktivity v oblasti sociálnej prevencie, ktoré v tomto roku ešte absolvujeme.

  • Kempu dualistov ŽSR 2023

    Kempe dualistov ŽSR úspešne prebehol  v termíne od 09. do 13. októbra 2023 .Bol určený pre vybraných žiakov druhých až štvrtých ročníkov škôl zaradených v systéme duálneho vzdelávania ŽSR.

    Cieľom Kempu bolo vzájomné prepojenie žiakov, ktorí sa pripravujú pre ŽSR na viacerých partnerských školách v rámci celého Slovenska. Pobyt umožní žiakom aj pedagógom vymeniť si skúsenosti, dozvedieť sa zaujímavosti z oblasti železničnej dopravy a získať nových priateľov pri spoločných zážitkoch a tímových aktivitách.

  • Spoznávanie regionálnych tradícií

    Šuriansky jarmok

    V rámci plánovanej aktivity - spoznávanie regionálnych tradícií sa všetci žiaci a vyučujúci školy dnes 22.9.2023 presunuli do centra mesta na tradičný šuriansky jarmok.

  • Slávnostné otvorenie šk. roka

    Milí rodičia a žiaci

    Prázdniny sa skončili a pred nami je ďalší školský rok plný nových poznatkov a zážitkov.

    Slávnostné otvorenie šk. roka bude v pondelok 4.9.2023 o 8.00 hod. v telocvični .

  • Vážení rodičia žiakov prvých ročníkov !

    Na základe prijatia Vášho syna/dcéry na našu školu Vás srdečne pozývam na prvé rodičovské združenie, ktoré sa bude konať dňa 24.8.2023 o 17.00 hod.v priestoroch SOŠ Technickej, Nitrianska 61, Šurany. Dozviete sa všetky potrebné informácie k nástupu do školy a vystavíme Vám potvrdenia o návšteve školy pre účely vybavenia preukážok na vlak alebo autobus, prípadne pre Vášho zamestnávateľa.

  • lnformácia pre žiakov SOST Šurany

    Potvrdenia o návšteve školy (napr. na preukážky na vlak alebo autobus) začneme
    vydávať od 21.8.2023 v čase od 8.00 do 13.00 hod.
    Ak potrebujete potvrdenie o návšteve školy na brigádu, môžete prist' každý pracovný
    deň v čase od 8.00 do 13.00 hod., pripadne požiadajte o vystavenie potvrdenia
    a zaslanie mailom.

  • Modernizujeme...

    Naša škola prebieha kompletnou modernizáciou odborných učební a dielni . Boli dodané nové NC sústruhy , NC Frézky , NC Brúsky , CNC sústruh ,CNC frázka, moderné pracoviská do elektro dielni a veľa iného...

  • Oceňovanie najúspešnejších žiakov stredných škôl

    Dnes 13.6.2023 bolo oceňovanie najúspešnejších žiakov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK za školský rok 2022/2023 . Za  našu školu boli ocenený dvaja žiaci Daniel Bernáth a Imrich Hegyi za reprezentáciu v celoslovenskej súťaži odborných vedomostí a praktických zručností .

  • Kromberg-Schubert

    Žiaci 3 ročníka boli na exkurzii vo firme Kromberg-Schubert, v Kolárove. V príjemných klimatizovaných priestoroch firmy sme si najprv pozreli prezentáciu firmy, ktorá sa zaoberá výrobou káblových zväzkov, IoT a mechatronickým inžinierstvom.

    Firma má zastúpenie v 40-tich krajinách po celom svete a naši žiaci sú pre nich zaujímaví z hľadiska HR ako budúci spolpracovníci.

    Najprv sme si pozreli prezentáciu firmy, a zahrali sme si online hru o vecné ceny. Potom sme si prezreli prezentáciu o pracovnom trhu, o tom ako písať a nepísať profesný životopis a potom sa už išlo na prehliadku priestorov firmy.

    Samotná prehliadka nám zabrala zhruba dve hodny, a bolo čo obdivovať. Mali sme možnosť programovať skutočného robota,  a pozreli sme si firemnú spoluprácu dvojice robotov KUKA.

    Firma taktiež vyvíja   vlastné senzory pre IoT založené na technológii X-Bee.

  • Medzinárodný strojársky veľtrh NR

    Dňa 23. mája žiaci prvého a druhého ročníka študijného odboru mechanik nastavovač a mechanik mechatronik  navštívili  Medzinárodný  strojársky veľtrh v Nitre, ktorý sa uskutočnil v areáli Výstaviska Agrokomplexu. Hlavnou témou bola automatizácia, elektronika, obrábacia a meracia technika. Svojimi projektami a úspešnými výsledkami na trhu práce sa prezentovali i vysoké školy s technickým zameraním. Žiaci mali možnosť oboznámiť sa s najnovšími trendami a technológiami v strojárstve a elektrotechnike, čím si rozšírili svoje vedomosti a prehĺbili záujem.

     

    Ing. Viteková, Mgr. Kosiba, Mgr. Gubric

  • Výchovný koncert

    Dňa 22. mája sa v priestoroch našej školy uskutočnil hudobno – výchovný koncert zameraný proti šikanovaniu. Žiaci I.M, I.D, II.D a II.M triedy si vypočuli piesne, ktorých texty boli o zneužívaní moci, agresivite a zákernom správaní. Cieľom koncertu bola primárna prevencia v tejto oblasti, ako i   nebezpečenstvá a dôsledky takéhoto správania.

    Ing. Viteková, Mgr. Kosiba, S. Hámorník

  • Májová biela noc na Amfíku s Kalim

    Dňa 17.5.2023 sme obdržali od Mgr. Dušana Rampašeka - poslanca NSK a mestského zastupiteľstva v Šuranoch a od zástupcu spoločnosti SVX, s.r.o. Igora Bajnoka lístky na podujatie „Májová biela noc na Amfíku s Kalim“, ktoré sa bude konať v Šuranoch dňa 20.5.2023. Lístky budú venované najúspešnejším žiakom.

     

    Ďakujeme!

  • Oznámenie o riaditeľskom voľne

    Riaditeľ školy udelil  žiakom riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov dňa 16.5.2023 (utorok).

  • Súťaz "Mladý vývojár robotiky 2023"

    Žiaci III.M. triedy konkrétne (Imrich Hegyi, Szilárd Horváth, Erik Villem) sa zúčastnili dňa 11.05.2023 súťaže “Mladý vývojár robotiky 2023”  , ktorú organizovala Technická fakulta SPU v Nitre. Úlohou súťaže bolo žiakov motivovať tvorivej činnosti programovania, kde zoznámili a naučili sa naprogramovať chod autonómnych robotov typu Q-scount. Roboty mali prejsť dráhu s rôznymi obťiažnosťami za čo najkratší čas. Chlapci sa behom programovania zabavili a nadobudli nové skúsenosti na vysokej škole.

  • Deň učiteľov

    Pri príležitosti Dňa učiteľov oceňoval predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík činorodú prácu pedagogických pracovníkov gymnázií a stredných odborných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti NSK. Čestné uznanie za vynikajúce výsledky dosiahnuté pri zabezpečovaní výchovno-vzdelávacieho procesu si z jeho rúk prevzala Ing. Hana Viteková 

  • Mladý mechatronik na MTF STU V TT.
  • Krajské kolo súťaže SOČ

    Stredoškolská odborná činnosť

    Žiak II.M triedy Andrej Németh sa dňa 22.3. zúčastnil 45. ročníka súťaže SOČ krajké kolo, ktoré sa konalo na SPŠSE Nitra. Žiak súťažil v odbore 14 – Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie, kde do tejto kategórie pripravil CNC gravírovačku ako učebnú pomôcku. Gravírovačka mala byť riadená cez počítač. Žiak sa umiestnil na 4. mieste. 

  • Deň otvorených dverí SPU v Nitre

    Žiaci IV.M a IV.D triedy s pedagogickým dozorom sa dňa 17.2.2023 zúčastnili na dni otvorených dverí na technickej fakulte SPU v Nitre, ktorá lákala študentov predovšetkým bohatým programom a novými akreditovanými študijnými odbormi.  

    Žiaci mali k nahliadnutiu laboratóriá PLC systémov a automatizácie, mali možnosť vidieť roboty amanipulátory, ktoré študenti v rámci cvičení programujú v jazyku JAVA. Avšak našlo sa v programe niečo aj pre našich mechatronikov ako laboratórium CNC obrábania a tribológie CAD/CAM systémov 

    Informácie ohľadom šiestich akreditovaných  študijných programov amožnosti prihlásenia na štúdium získali naši žiaci v rámci prednášky, kde si samozrejme mohli prehliadnuť aj priestory technickej fakulty 

    Ing. Ladislav Szabó a Ing. Renáta Orlová